OVER ONS

Het Café Brein Zundert is ontstaan nadat in het Cultureel Centrum Zundert in het najaar van 2016 de voorstelling ‘Verbinding Verbroken’, gemaakt en gespeeld door cliënten van het NAHuis Tilburg, werd vertoond. Bij deze voorstelling waren enkele van de huidige mede-initiatiefnemers van Café Brein Zundert betrokken.
Die voorstelling oogstte veel succes bij de ruim 150 toeschouwers, waaronder veel ervaringsdeskundigen, mantelzorgers en andere personen die bij de NAH-doelgroep betrokken waren. Na afloop werd duidelijk dat er ook in Zundert bij veel mensen behoefte bestond om ook in Zundert een ontmoetingsplek te hebben waar mensen elkaar in een informele sfeer zouden kunnen ontmoeten en kunnen leren van elkaars ervaringen. Een plek, letterlijk en figuurlijk zonder drempels, een informele omgeving waar niets moet maar alles zou kunnen.

De initiatiefgroep, op dat moment bestaande uit 4 personen, heeft een jaar besteed om zich te oriënteren op de mogelijkheden, alvorens men besloot om met de huidige opzet in maart 2018 te gaan starten. Een ontmoetingsplek voor personen met NAH, hun familie en of mantelzorgers of andere betrokkene en of iedereen die in het onderwerp geïnteresseerd is. Een plek waar geen activiteiten worden geörganiseerd of thema’s aan de orde worden gesteld. Tenzij hier vanuit de aanwezigen nadrukkelijk behoefte aan zou bestaan. Het initiatief met de naam Cafe Brein wordt geörganiseerd steeds op de 4e donderdagmiddag van de maand, van 15.00 tot 17.00 uur. Bezoekers hoeven geen entree of zo te betalen en ontvangen bij binnenkomst een gratis kopje koffie of thee. Meerdere consumpties dient iedereen zelf te betalen.

 


De initiatiefgroep bestaat vanaf begin 2017 uit;

 

Jac Herijgers (Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

Angela Marijnissen 

Willem Froeling 

Johan Brosens 

 

 

Cafe Brein Zundert wordt in de startfase als Burgerintiatief financieel ondersteund door de gemeente Zundert.

 

Algemeen e-mailadres;

info@cafebreinzundert.nl

 

 
Eerstvolgende café
donderdag
22
december
van 15.00 tot 17.00 uur
 
© 2022 Websites & Zo