Café Brein Zundert te gast in van Goghkerkje

 

Deze keer niet op de vierde donderdag van de maand maar nu, vanwege kerstmis, op de derde donderdag organiseert Café Brein Zundert deze keer haar maandelijkse bijeenkomst voor mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Op 21 december zijn de bezoekers van Brein te gast in het Van Goghkerkje aan het Vincent van Goghplein in Zundert.
Om 14.00 uur begint in het kerkje, waar de vader van Vincent van Gogh dominee was, de bijeenkomst die in deze stemmige ruimte in het teken staat van de naderende kerstdagen. Omdat de bijeenkomst tevens de eindejaarbijeenkomst van Brein is, blikt de initiatiefgroep met een fotoverslag terug op de activiteiten gedurende het bijna voorbije jaar. Brein organiseerde het afgelopen jaar een elftal bijeenkomsten op verschillende bijzondere locaties, waar voor de bezoekers in een rustige en inspirerende omgeving ruimte werd geboden voor ontmoeting en gesprek. Daar werd door NAH-clienten en andere betrokkenen het afgelopen jaar goed gebruik van gemaakt.
Naast het fotoverslag van de activiteiten van Café Brein zal tijdens de bijeenkomst door dominee André Vlieger een stemmig verhaal voorgelezen worden, dat mogelijk voor de aanwezigen tot enige bezinning en zelfreflectie zal kunnen leiden. Ook pastoor van Geel van de Trudo-parochie zal bijeenkomst bezoeken en hij zal in het kader van deze kerst- en eindejaarbijeenkomst van Brein een woordje spreken. Daarnaast zal door de koordirigent en zanger Ton Franken als intermezzo het stemmige Ave Maria ten gehore worden gebracht.
De bezoekers van Brein worden op deze bijzondere locatie vanuit de consistoriekamer ontvangen met een kopje koffie of thee.
De bijeenkomst in het Van Goghkerkje begint op 21 december om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. 
 

Café Brein is een door de gemeente Zundert ondersteunt Burgerinitiatief dat maandelijks een bijeenkomst organiseert voor personen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel).
NAH staat voor de gevolgen van een herseninfarct, een ongeval, door MS of Parkinson of door welke andere oorzaak dan ook. Café Brein beoogt haar bezoekers steeds te ontvangen in een rustgevende en inspirerende omgeving waar voldoende plaats is voor ontmoeting en gesprek. Dat wordt door de bezoekers steeds erg gewaardeerd omdat het kennis nemen van elkaars verhalen en ervaringen ook voor de eigen situatie veelal als waardevol wordt ervaren.

 

 

 
 
 
Eerstvolgende café
donderdag
22
februari
van 14.00 tot 16.00 uur